Petra Dikrama studeerde in 2005 cum laude af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Haar specialisatie tot (cosmetisch) dermatoloog en Micrografisch Chirurg vond plaats in het Erasmus Medisch Centrum, waar zij ook sinds 2012 als dermatoloog werkzaam is. Daarnaast heeft zij samen met haar zussen Jocelyne en Monique Dikrama,  eveneens cosmetisch artsen, de cosmetische kliniek “Dikrama Clinics” in Utrecht Centrum opgericht. Of ze nu cosmetische of medische ingrepen zoals huidkanker operaties doet, ze gaat altijd voor het optimale en gewenste cosmetische resultaat.

“Het beoefenen van de cosmetische geneeskunde, helpt mij om een betere dermatoloog te zijn en omgekeerd. Ik kijk erg naar uitstraling en balans in een gezicht. Ieder heeft zijn of haar eigen unieke anatomie. Bij mij is dan ook iedere behandeling gepersonaliseerd. Ik vind het belangrijk dat het eindresultaat er natuurlijk uitziet. Over cosmetische geneeskunde wordt dikwijls negatief gedacht. Dat vind ik jammer: een gezond gebit vergt immers ook onderhoud, voor de huid is dit net zo. Onderschat daarbij de kracht van cosmetische geneeskunde niet. Er zijn bijvoorbeeld mensen die onzeker zijn over één aspect in hun gezicht en al jaren twijfelen over een neuscorrectie, of waartegen gezegd is dat hun kaak gebroken moet worden, een implantaat geplaatst moet worden en zij een jaar moeten revalideren om een kin te creëren. Als zij dan na een half uur met een rechte neus of een volwaardige kin en mét zelfvertrouwen de deur uitlopen, geeft me dat enorm veel voldoening en energie!”

Opgeleid door dr. Peter Velthuis voltooide zij als eerste dermatoloog van Nederland de opleiding Cosmetische Dermatologie. De cosmetische geneeskunde heeft zij  beoefend in de Velthuiskliniek, bij Erasmus Aesthetics (cosmetische tak van het Erasmus Medisch Centrum),  in de Body Clinic in Amsterdam en tegenwoordig in haar eigen kliniek: Dikrama Clinics. Samen met Peter Velthuis leidde Petra in het Erasmus MC dermatologen i.o. op tot cosmetisch dermatoloog.  Zij is tevens docent voor de opleiding tot cosmetisch arts van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NCVG).

Petra Dikrama is geregistreerd in het BIG register onder nummer: 69064820401.

Dikrama Clinics contactgegevens:

https://dikramaclinics.nl

info@dikramaclinics.nl

Zakkendragerssteeg 13, Utrecht

Tel: 0306330071

 

https://nl.linkedin.com/in/petra-dikrama-47b399b6