Dr. Peter Velthuis (1954) is dermatoloog en oprichter van Velthuis kliniek. Hij is opgeleid tot dermatoloog in het Academisch Ziekenhuis Utrecht, waar hij tevens zijn promotieonderzoek heeft gedaan. In 1995 opende hij de eerste vestiging van Velthuis kliniek.

Tegenwoordig vervult Peter Velthuis een belangrijke ondersteunende en adviserende rol op het gebied van cosmetische dermatologie. Hij werkt als Head of Department van Erasmus MC Aesthetics (onderdeel van de afdeling Dermatologie van het Erasmus MC Rotterdam).  Dit is een opleidings- en kenniscentrum voor cosmetische dermatologie. Peter Velthuis behandelt sinds 1993 patiënten met laser.

Peter Velthuis is oprichter en bestuurslid (vice-voorzitter) van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Dermatologie (NVCD) en voorzitter van de Dutch Aesthetic Laser Association (DALA). Voorts is hij president van ESCAD (European Society of Cosmetic & Aesthetic Dermatology). Hij is een van de oprichters van Cutaneous BV (Ultrasound in Aesthetics & Dermatology), een internationaal trainingscentrum om cosmetische behandelingen te professionaliseren door het gebruik van echo in de dagelijkse praktijk.

Andere lidmaatschappen: KNMG, NVDV, AAD, EADV, Royal Society of Medicine