Francis studeerde geneeskunde, was 2 jaar in opleiding tot chirurg en specialiseerde zich vervolgens als dermatoloog. Al tijdens zijn studie deed hij oncologisch onderzoek in een Amerikaans ziekenhuis, en in 2004 promoveerde hij.

Francis koos welbewust voor de kleinschaligheid van het Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek. “De korte communicatielijnen en de mogelijkheid om snel te schakelen en beslissen zijn belangrijk voor mij. Ook de samenwerking met mijn collega’s ervaar ik als stimulerend. Het draagt bij tot de relaxte werksfeer en dat is de sleutel tot een goede en langdurige samenwerking. Dat is ook in het belang van de patiënt, want hij of zij staat bij ons centraal. De patiënt moet altijd het gevoel hebben dat hij of zij serieus wordt genomen en een effectieve behandeling krijgt. Als dermatoloog behandel ik dagelijks mensen voor verschillende huidaandoeningen variërend van rimpels, acne, dermatitis tot huidkanker. Voor mij is het naast een goede behandeling ook belangrijk om producten te hebben, die geschikt zijn voor de algemene huidverzorging en onderhoud van de huid.”

Naast zijn werk bij het Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek volgt Francis verdiepingsopleidingen op het gebied van chirurgie en gaat hij in de toekomst een bijdrage leveren aan onderzoekswerk.

  • 1992 Geneeskunde, VUMC Amsterdam
  • 1996 Wetenschappelijk onderzoek: ‘The Biochemical Pharmacology of Bullatacin – a newly developed antitumor compound’ Children’s Mercy Hospital, Cancer Pharmacology Laboratory Section of Hematology/Oncology in Kansas City, Missouri, USA
  • 1999 Arts onderzoeker en werkzaam op de afdeling chirurgie (AIO) in het Vrije Universiteit Medisch Centrum Amsterdam.
  • 2004 Gepromoveerd op immunologische en cellulaire veranderingen na een chirurgische ingreep bij patiënten met kanker ( Proefschrift getiteld: The local and systemic angiogenic and immunological responses to surgery).
  • 2004 Specialisatie (AIO) dermatoloog, AMC Amsterdam
  • 2008 Dermatoloog in Dermicis, Haarlem en Dermatologisch centrum Amstel & Vechtstreek, Maarssen. Naast algemene dermatologie, gespecialiseerd in oncologische en esthetische dermatologie.
  • 2014 Oprichting Shape Aesthetics, cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling
  • 2016 Oprichter Cosmeceutics BV – Iconic Elements crème lijn https://iconic-elements.com
  • 2017 Bestuurslid Nederlandse Vereniging Cosmetische Dermatologie (NVCDermatologie)

Francis is algemeen bestuurslid van de NVCD.

Voor meer informatie zie http://www.dermatologisch-centrum.nl