“De kunst van cosmetiek is om ervoor te zorgen dat iemand een jongere en frissere blik krijgt, zonder dat anderen weten waardoor dit komt.”

Dr. Emmilia Dowlatshahi heeft haar opleiding tot dermatoloog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gevolgd. In 2014 promoveerde zij aan de Erasmus Universiteit op epidemiologisch onderzoek naar de comorbiditeiten van psoriasis. Zij onderzocht de relatie tussen psoriasis en depressie en hart- en vaatziekten.

Zij heeft passie voor haar vak en oefent de dermatologie in de volle breedte uit. De cosmetische dermatologie is een van haar aandachtsgebieden, en ze is een van de eerste dermatologen die hiervoor is opgeleid door Dr. Peter Velthuis bij Erasmus MC Aesthetics Rotterdam.

Als dermatoloog heeft ze een holistische benadering van de huid. Tijdens de gezichtsanalyse geeft ze uitgebreid cosmetisch en medisch advies en haar doel is het behalen van een natuurlijk resultaat met botulinetoxine en hyaluronzuur fillers.
Haar overige aandachtsgebieden binnen de dermatologie zijn de inflammatoire huidaandoeningen (o.a. psoriasis), de dermato-oncologie (huidkanker) en Mohs’ micrografische chirurgie.