Elian Brenninkmeijer is als cosmetisch dermatoloog op twee locaties werkzaam: Amsterdam (Clinic dr. Brenninkmeijer, Aesthetic Dermatology) en Alkmaar (Centrum Oosterwal). Zij studeerde eind 2005 af aan de Universiteit van Maastricht en startte hierna als arts-onderzoeker binnen de afdeling dermatologie in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Tijdens haar opleiding tot dermatoloog in het Academisch Medisch Centrum promoveerde zij tot de graad van doctor.

Al tijdens haar opleiding tot dermatoloog ontwikkelde Elian Brenninkmeijer een grote interesse voor cosmetische dermatologie en startte zij haar praktijk voor cosmetische dermatologie in 2013. Met veel passie en kunde voert zij cosmetische behandelingen uit, die met name gericht zijn op het herstel van volume en rimpels door injectables (Botox en hyaluronzuur fillers).

Door haar enthousiasme voor haar vak en ervaring werd zij internationaal trainer en expert bij Allergan voor Botox en hyaluronzuur fillers. Haar technieken zijn volgens een Medische Code. Deze MD codes hebben een nieuwe kijk op cosmetische behandelingen en houden rekening met de structuren en anatomie van de huid. Hierbij richt men zich eerst op de oorzaak van een probleem en niet direct op het gevolg. Door middel van deze holistische benadering kijkt Elian Brenninkmeijer naar de behoefte van de klant. Wat zijn de wensen en gevoelens? Elke huid en elk gezicht is uniek. Met de juiste informatie, begeleiding en behandeling werkt zij samen met de klant naar een optimaal en natuurlijk resultaat.

Elian Brenninkmeijer is samen met Peter Velthuis oprichter van de NVCD; zij vervult de functie van voorzitter van de NVCD.

Voor meer informatie zie http://www.drelianbrenninkmeijer.nl